hirdetés

Kiengedték az előzetesből Tarsoly Csabát, a Quaestor-vezérét a Győri ETO futball csapat ex tulajdonosát. Tarsoly közel két évet volt előzetesben.

 

tarsoly3Megszüntették előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezték a Quaestor-vezér Tarsoly Csabát.

Az üzletember ügyvédje kérte, hogy vizsgálják felül az előzetes indokoltságát, ezt ugyanis lehetővé teszik a hatályos törvények, ha a vádlott egy évvel a vádirat benyújtása után még előzetesben ül. A másodfokú bíróság helyt adott Papp Gábor kérvényének és így enyhített a főbróker kényszerintézkedésén.

Tarsoly Csaba ma délután már el is hagyta a büntetés-végrehajtási intézményt úgy tudni.

Mint arról beszámoltunk tavaly júliusban kezdődött a pere Tarsoly Csaba és a tavaly becsődölt Quaestor többi vezetőjének a büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség szerint húsz éven át folyt a csalás és pénzügyi mismásolás a cégnél, Tarsoly viszont semmilyen megbánást nem tanúsított, és a tárgyalás lefújását kérte, mert nem olvashatta el a bizonyítékokat. Az eljárásban öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rónak Tarsolyék terhére, csak a Quaestor egykori vezérét 753 rendbeli csalással vádolják. Indult még nyomozás nyolc kapcsolódó ügyben, ebből közben négyet lezártak, négy pedig még folyamatban van.

Az ügyészség az 50 millió forintnál nagyobb kárt szenvedett 232 befektető sérelmére emelt vádat csalás miatt, de a Quaestor csődje összesen több mint 30 ezer embert károsított meg. A teljes kárt korábban 150 milliárdra taksálták, a mostani perben összesen 77 milliárd forint eltüntetésével vádolják a bukott pénzembereket, mivel a kisebb összegű csalásokért nem emeltek vádat, hogy ne legyen még terjedelmesebb a vádirat és elhúzódóbb az ügy.