hirdetés

A Ponyvaregény, a Kill Bill, a Becstelen brigantyk vagy a Django elszabadul egytől egyig kultikus filmnek számít, köszönhetően Quentin Tarantino zsenialitásának. A bejegyzésben azon mélázunk el, hogy Tarantino legendás karaktereit milyen italra hívnánk meg szívünk szerint.

 

Szó lesz tehát a két bérgyilkosról, Jules Winnfieldről és Vincent Vegáról, Hans Landa ezredesről, a bosszúra éhes Menyasszonyról, illetve Djangóról is.

Jules Winnfield, avagy a Ponyvaregény legendás bérgyilkosa

Jules egy valódi gondolkodó, az afrofrizurás-szakállas bölcs ugyanis csakúgy puffogtatja magából a jobbnál jobb frázisokat és bölcsességeket. Idézet a Bibliából, majd kiábrándulás a gengszter életmódból. Jules tehát megtér a film végére, mi pedig ennek örömére szívesen invitálnánk meg egy csodás Bushmills Red Bush whisky erejéig.

Vincent Vega, vagyis Jules hűséges bajtársa

Vincent sokkal lazábban áll az élethez, és amikor csodával határos módon túlél egy leszámolási kísérletet, annak sem tulajdonít komolyabb jelentőséget. Később majd részben ez is okozza a vesztét. De addig is tökéletesen passzolna hozzá a könnyedebb, lazán legurítható Glenfarclas 105 Cask whisky.

Hans Landa, a Becstelen brigantyk igazi rosszfiúja

Tarantino elmondása szerint Landa ezredes karaktere sikerült a leginkább ütősre azok közül, amiket valaha kitalált. A nácik útjában álló zsidókat fondorlatos megoldásokkal félreállító stratéga bizony a rosszfiúk közül is kiemelkedik. Hozzá leginkább a Writers Tears whiskey ízvilágát tudnánk elképzelni, talán egy kellemes ital erejéig a terveiről is megfeledkezne.

A Kill Bill bosszúra szomjas Menyasszonya

Nehéz volna azt állítani, hogy Tarantino könnyű sorsot szánt volna a titokzatos Menyasszonynak. Elképesztő brutalitással bánnak el vele az esküvője napján, amit valahogy mégis túlél. Ha pedig már így alakult, véres bosszút forral rosszakarói ellen.

A filmben végig jelen van a Japán kultúrából származó speciális attitűd, ezért az Akashi White Oak Single Malt whiskyre minden bizonnyal a menyasszony is nehezen mondana nemet két akció között. Vagy pedig akkor, amikor a sztori végére nagy nehezen mindenkivel sikerül leszámolnia, és megnyugvást találhat.

Django, a sorsát jobbra fordító és felszabaduló egykori rabszolga

Ahogy mondani szokás, Django is jócskán megjárja a hadak útját, mire tényleges szabadságra lel. Csakis az olthatatlan düh és bosszúvágy az, ami Djangot ilyen messzire juttatja a történet végére, hogy képes legyen leszámolni minden ellenségével.

A benne lángoló tűz és szenvedély ihletésével csakis a Jack Daniel’s Fire whisky juthatott eszünkbe vele kapcsolatban. Megnyugtatni minden bizonnyal egy ilyen italkülönlegesség sem tudná, de plusz energiát minden bizonnyal meríthetne az italozásból.