hirdetés

Egy úgynevezett magassági teknő, illetve az északról a Kárpát-medencébe áramló egyre hidegebb levegő határozza majd meg időjárásunkat a hétvégén, amikor –13 fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

tél

 

Szombaton kezdetben még napos idő várható, majd délkelet felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de északnyugaton estig gyengén felhős marad az ég – írta előrejelzésében az OMSZ. Néhol lehet csak hózápor.

Az északnyugati, északi szél megerősödik, így a –1, +4 fok között alakuló délutáni csúcshőmérsékletet sokkal alacsonyabbnak fogjuk érezni. Hajnalban 0, –10 fok valószínű, hidegebb a kevésbé felhős, szélcsendesebb, hóval borított tájakon lesz. Lehet olyan hely, ahol –13 fokig süllyed az éjszakai hőmérséklet.

Vasárnap tovább erősödik a szél, az ország legnagyobb részén – Pest megye északi felének és Nógrád megyének a kivételével – viharossá fokozódik az északi szél.

Emellett alapvetően erősen felhős lesz az ég, csak északnyugaton lehet vékonyabb a felhőtakaró, és bukkanhat elő rövidebb időszakokra a nap. Jelentős csapadék továbbra sem lesz, de néhol hózápor, délkeleten kisebb havazás is előfordulhat. Hajnalban általában –3, –10, napközben 0, –5 fok valószínű.