hirdetés

A fiatalon elhunyt tehetséges magyar válogatott jégkorongozó szobrát tegnap avatták fel Székesfehérváron. Ifj. Ocskay Gábor a jégkorongozás ikonikus alakja volt és hirtelen ment el. Mondhatni a sport lett a halála.

 ifj.ocskay szobor

 

Jó pár éve hunyt el a magyar jégkorongozás egyik ikonikus alakja a fehérváriak legendás játékosa ifj.Ocskay Gábor. A többszörös válogatott sportoló szíve leállt és már nem tudták megmenteni. Az Esti Újság úgy tudja Ocskay anno tudta, hogy komoly baj van a szívével, de saját felelősségre folytatta a sportolást, mert ez volt az élete. Állítólag egy szívizomgyulladással kezdődött minden, nem pihente ki és ezen szívszövetek elhaltak. A terhelést pedig feltehetőleg így már nem bírta a sportoló szíve. Minderre egy szívultrahang vizsgálat világított rá.

 Igen ifj.Ocskay mindent egybe vetve egy modernkori hős volt. Vállalta a halállal való találkozást, mert élete volt a sport. A mostani szoboravatás mellett egy emléktornát is megrendeztek a fiatal jégkorongozó emlékére.  Ifj. Ocskay Gábor egészalakos szobra a székesfehérvári Fehérvár AV19 csarnok előtt lett felállítva. A szobor Nagy Benedek szobrászművész alkotása. Az emléktornán a házigazda mellett a ljubljanai HDD Telemach Olimpija, az osztrák Moser Medical Graz 99ers és a szlovák HK 36 HANT Skalica együttese szerepel.