hirdetés

Szeszélyes napok jönnek
2016-10-28 06:28

A hosszú hétvégén sok lesz a napsütés, de erős szélre, néhol záporokra, a leghidegebb órákban mínuszokra, napközben 10 Celsius-fok feletti maximumokra lehet számítani – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzésében.

virago-retPéntek hajnalra többfelé párássá válik a levegő, foltokban –elsősorban a Dunántúl keleti felén és az Északi-középhegység területén – köd is képződik. Napközben jellemzően napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz a legenyhébb a hajnal. Napközben 10–15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a hajnali köd feloszlását követően a több-kevesebb napsütés mellett néhol kialakulhat egy-egy futó zápor. Emellett erős, néhol viharos lehet a szél is. A leghidegebb órákban jellemzően 5–10 fok lehet, de a hajnalban még szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon 0 és plusz 5 fok közötti minimumokra lehet számítani. A nappali maximumok várhatóan 11–16 fok között alakulnak.
Helyenként vasárnap is megerősödik a szél. A hosszabb-rövidebb napos időszak mellett északkeleten, illetve kis valószínűséggel nyugaton lehetnek futó záporok. A minimum.-hőmérséklet általában 2–7 fok között várható, de a szélcsendes vidékeken mínusz 1 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9–14 fok között alakulnak.

Hétfőn elszórtan várható zápor és olykor megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 7–12 fok között valószínű.

November elsején, kedden már többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 6–11 fokig melegszik a levegő –olvasható az előrejelzésben.