hirdetés

Zakatol a lúgos doki pere. Így a téli szünet előtt még meghallgatták a sértett R. Erikát is. A tét nem kicsi súlyos évekről beszélünk. A börtönben lévő vádlott , a Fideszes ex-miniszter rokona, úgy tudjuk szeretne a dutyiból szabadulni mielöbb, ahol elkezdte a börtönbüntetését letölteni, ami most ügye újra indult.

lugos dokiA Fideszes ex-egészségügyi miniszter vádlott rokonának védője több ponton próbálta belezavarni korábbi vallomásába a sértett élettársát, pedig a lényeg mindössze csak annyi volt, hogy vajon mikor mondhatta R.Erika először a férfinak, hogy az orvos követte el a brutális támadást.

A táblabíróság megpróbálta részletesen rekonstruálni a lúgos doki Bene reggelét azon a napon, amikor R. Erikát megtámadták. A volt kórházigazgató akkori titkárságvezetője sok kérdést kapott mind a bírói tanácstól, mind pedig az ügyésztől és a védőtől. Bene továbbra is azt bizonygatta, hogy ő mindenképpen a kórházban tartózkodott a támadás idején. A kérdés az volt, mondta-e az alkalmazottjának, hogy az aznapi tárgyalása később kezdődik, és ő maga is később megy be dolgozni. Ez azért fontos, mert ha az orvos korábban szólt, hogy másnap késni fog, akkor egyértelmű, hogy készülhetett a támadásra.

Mivel R. Erikának és Bene Krisztiánnak is újfent kérdéseket tettek fel, a „klasszikus értelemben” vett szembesítés elmaradt, de a bíró azt mondta, ami történt, az szembesítésnek tekinthető, viszont feltett néhány kérdést, legfőképp a szakítással kapcsolatban, illetve felmerült az is, Bene valóban feltörte-e egykori szeretője e-mail fiókját.

A vádlott elsősorban arról próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy R. Erika mindenhogy – többek között borostásan, rövid hajjal, kapucniban – is látta már őt, mivel rengeteg időt töltöttek együtt, így a nőnek fel kellett volna ismernie – akkor is, ha eltorzította a hangját.