hirdetés

Hetekig tartó találgatások után vasárnap lemondott Malajzia királya, jelentette a Reuters. A királyi palota hivatalosan nem adott magyarázatot a történtekre,  a 49 éves király Moszkvában házasságot kötött egy volt orosz szépségkirálynővel.

 

maláj király muhammad-miss moszkvaMuhammad lemondása azonnal hatályba lépett, még jóval azelőtt, hogy ötéves hivatali idejét betöltötte volna. Malajzia kilenc királyi családdal rendelkezik, akik általában felváltva ülnek a trónon. A következő király kiválasztását az uralkodók tanácsa szavazata határozhatja meg.

Muhammad király alig egy héttel azután jelentette be lemondását, hogy megkezdte munkáját, miután két hónapig orvosi kezelésen volt – legalábbis a hivatalos magyarázatok szerint.

A közösségi médiában decemberben kezdtek el terjedni azok az információk és képek, hogy a 49 éves uralkodó házasságot kötött Oroszországban a 25 éves, muszlim hitre áttért Okszana Vovogyinával, akit 2015-ben Miss Moszkvának választottak. A palota hivatalosan nem reagált az ügyre.

 

A hithű muszlim V. Muhammad a délkelet-ázsiai ország 15. uralkodója volt 2016 óta. Nagy-Britanniában tanult, a délkelet-ázsiai ország történetében ő volt az egyik legfiatalabb király.