hirdetés

Zuglóban is volt szemét bőven. Bár ennek a Renaultnak a tulajdonosa igencsak sokkot kaphatott és biztosan nem arről álmodozott, hogy az autóját viccesnek tűnő fiatalok szemétnek nézték. Budapesten száz köbméternyi hulladékot takarítottak össze a közterületeken. A mennyiség nem tűnik csekélynek, mégis elmarad az előző években tapasztaltaktól.

zugló

A szilveszteri ünneplés után, délutánra csaknem száz köbméter hulladékot takarítottak össze Budapest közterületein. A fővárosban várható havazás, illetve ónos eső miatt péntek hajnaltól ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat.

Az FKF Nonprofit Zrt. mintegy 400 dolgozója reggel 6 órakor először az óévbúcsúztató rendezvények helyszínein kezdték meg a takarítást, egyebek mellett a Vörösmarty téren, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri és Astoria metróaluljárókban. A rendezvényhelyszínekről, a belvárosi utcákról, terekről csaknem száz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, ami – mint írták – jelentősen elmarad a korábbi évektől és az előzetesen várttól is. Az FKF kitért arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján péntektől ónos eső, illetve havazás várható Budapesten. Ezért pénteken hajnali öt órától az FKF Nonprofit Zrt.-nél ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat. Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén síkosságmentesítse a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedést – olvasható az FKF közleményében.