hirdetés

Szellőztető rendszerek
2019-09-16 22:58

A légtechnika elengedhetetlen alkotóeleme minden ingatlannak. A műanyag nyílászárók elterjedésével eleve sokkal kevesebb oxigén jut be az életterünkbe, így annak profi szellőztetése elkerülhetetlen. A szellőztetés a hagyományos, rendszeres ablaknyitogatáson már túllépett, azzal eleve hőt is veszítünk, amivel energiát, tehát ezekből adódóan végül pénzt is.

 

Az elszívók

Életterünkben már használhatunk különböző pára- és szagelszívó berendezéseket, amellyel az ingatlanon belül keletkezett kellemetlen szag vagy túlzott párásodás ellen megoldást kínálnak számunkra. Azonban ezek az eszközök is csak az energiát fogyasztják, a költségeinket növelik. Érdemleges megoldást arra, hogy otthonunk tiszta, por- és baktériummentes, szagtalan levegővel teljen meg, nem kínálnak.

A hővisszanyerős szellőztetők

Erre a problémára megoldást csak a kettő az egyben szellőztetőrendszerek kínálnak. Ez egyébként már a 2000-es évek elejétől kezdve előírás is az új építésű ingatlanok esetében. A hővisszanyerős szellőztetőrendszerrel nyerhetnek a legtöbbet. A korábban használt hagyományos elszívókat elfelejtheti, a szellőztetőrendszernek köszönhetően ablaknyitogatás nélkül juthat friss levegőhöz.

A rendszerekben dolgozó szűrő gondoskodik arról, hogy csak pollenmentes, szűrt levegő kerülhessen az otthonába. Az ilyen rendszer az épület belső levegőjének a hőtartalmát, néha a páratartalmát is újrahasznosítja. Ezzel az épület kisebb fűtési és hűtési energiát fogyaszt, így kisebb fenntartási költséggel jár. De nem utolsó sorban értéknövelő szerepe is van az ingatlanra nézve.

Garanciális technológia

 A Zehnder cégcsoport most egyedülálló, 5 éves gyári garanciával hitelesíti termékei minőségét. Ez a 2019. augusztus 1-je után beszerelt teljes Zehnder rendszerre vonatkozik. Ehhez nem kell mást tenned, mint a terméküket Magyarországon megvásárolni, és annak számláját megküldeni feléjük. A rendszer kiviteli tervét meg kell küldeni feléjük, és azt jóváhagyják, illetve véleményezik a beépítés megkezdése előtt.

A szellőztetőrendszer megfelel a Zehnder előírásainak, valamint rendelkezik egy jóváhagyott tervvel, továbbá egy beüzemelési jegyzőkönyvvel is. A beépítést a beüzemelő szakembernek ellenőriznie kell. Az Airzone jóvoltából mindezekhez most megerőltetés és plusz utána járások nélkül hozzájuthatsz, és ehhez érvényesítheted a termékre vonatkozó 5 éves garanciát. Sőt a kettő évente egyszeri nagyszervíz elvégzésében is a rendelkezésedre fognak állni.

Ismerik a rendszer ellenőrzésére vonatkozó előírásokat, és tudják, hogy a hatékony működéshez rendszeres szűrőcsere, ellenőrzés és tisztítás szükséges. Ezeket a munkafolyamatokat minden esetben a szervizfüzetben vezetik számodra. Ez a garancialevél a jövőben szükséges lesz a jótállás igénybevételéhez.

Keresd fel az Airzone csapatát a bővebb tájékoztatás érdekében!