hirdetés

Nem jött össze. Több balesetbiztosítást is kötött, majd egy vonat utolsó vagonjának utolsó tengelye elé feküdt Nyírcsászáriban és levágatta a lábait, azonban pénz helyett büntetőeljárás lett a drámai történet vége.

 

A bíróság két év börtönre ítélte azt a férfit, aki a vád szerint csaknem egymilliárd forintos biztosítási csalást akart úgy elkövetni, hogy szándékosan levágatta egy vonattal a lábait. A nem jogerős ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették.

Cs. Sándor 2014-es balesete előtt a vádirat szerint több, magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítást kötött különböző társaságoknál. A vád szerint azért, hogy – magának később sérülést okozva – felvehesse a pénzt. A terveket tett követte és 2014. július 30-án Nyírcsászáriban egy vonat kerekei mentek át lábain, amelyeket később amputálni kellett.

A férfi korábbi vallomásában azt mondta, üvegdarabok hevertek az út szélén, azokon csúszott meg, elesett, így került a vonat alá.

Felesége 2014. augusztus 1-jén a biztosítóknak jelentette a balesetet, de a legtöbb társaság csalás gyanúja miatt nem fizetett. A nyírkátai vádlott Mátészalkáról távmeghallgatáson vett részt a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítélethirdetésen.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét, azt, hogy a csalások kísérleti szakban maradtak és azt, hogy a terhelt cselekményével a saját mindennapi életvitelét is megnehezítette. Súlyosító körülmény volt a halmazatot képező bűncselekmények nagyobb száma.

A Fővárosi Főügyészség lapunkkal korábban tudatta, nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás kísérletével vádolta, amiért akár öt évet is kaphatott volna. Az ítélet ellen a vádlott és védője – felmentésért – fellebbeztek, az ügyészség 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

( Balu )