hirdetés

Egy szaúdi luxus autós rongálta meg a világhírű Spanyol lépcsőt Rómában. A férfit a milánói reptéren kapták el a rendőrök és vádat is emeltek ellene. A férfi egyelőre nem tudott magyarázatott adni tettére.

 

A történelmi lépcső a nem rendeltetés szerű használat miatt megrongálódott, a férfit elfogták. egy luxus autó, egy Maserati jött le rajta. Kiderült a sofőr egy szaúdi férfi volt és a milánói reptéren fogták el, épp amikor elakarta hagyni Olaszországot.

Nem teljesen világos, hogy milyen meggondolásból, mindenesetre egy szaúdi férfi a bérelt Maseratijával hajtott le Róma híres Spanyol lépcsőjén. Ez az a hely, amely napközben turistákkal van tele, bennük csak azért nem esett kár, mert a férfi éjszaka hajtott át a lépcsőkön, amikor nem járt arra senki.

A biztonsági kamerák azonban felvették az akciót, és miután a történelmi lépcsőket megrongálta, vádat is emelnek ellene.

A biztonsági kamerák képei alapján az autókölcsönző cégen keresztül azonosították be, majd a milánói Malpensa repülőtéren kapták el a szaúdi állampolgárt.

A Spanyol lépcsőt 2015-ben újították fel, a két évig tartó renoválás 1,5 millió euróba került, és a Bulgari ékszercég finanszírozta, amelynek a közelben van boltja.

 

( Balu )