hirdetés

A jelenlegi járványhelyzetben ajánlott a társas érintkezések minimalizálása, épp ezért sokan otthonuk biztonságából vészelik át ezt az időszakot. Ha pedig valaki mégis kénytelen az utcára lépni, akkor azt a legnagyobb odafigyeléssel, a biztonsági előírások betartásával ajánlott megtenni.

 

Ez az időszak viszont nem kedvez azok számára, akik különböző tüneteket tapasztalnak magukon, vagy valamilyen betegséggel küzdenek. Mit tehet az, akinek szakorvosi segítségre van szüksége, de nincs lehetősége vagy nem szeretne kimozdulni?

Online szakorvosi rendelés

Életünk nagy része most az online térben zajlik. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban népszerűek az online megbeszélések, találkozók. Például egyre több pszichológus vállal online konzultációt. A szakorvosi online konzultációhoz nyilván alapvető fontosságú, hogy az orvos a videó konzultáció előtt részleteiben is át tudja nézni a beteg korábbi orvosi leleteit az adatvédelmi előírások betartása mellett. A CMC Déli Klinika bioinformatikai támogatással megvalósított szakorvosi videó konzultációs rendszere ebben is segíti a minél hatékonyabb betegellátást.
Ennél kényelmesebb módszer aligha létezik. Nem kell elhagyni otthonunkat, nem kell kitenni magunkat a fertőzésveszélynek. Biztonságosan, jellemzően egy előzetes időpont foglalást követően konzultálhatunk a szakértőkkel. Sorban állás és várakozás nélkül vehetünk részt a vizsgálaton.

Érdemes kipróbálni, ha:

• szakorvosi segítségre, tanácsra van szüksége
• tájékoztatásra van szüksége a felírt gyógyszerek szedéséhez
• a koronavírus tüneteit tapasztalja magán
• a jelenlegi kezelésében elbizonytalanodik
• nem tudja, kihez fordulhatna segítségért

A CMC Déli Klinika videókonzultációja során lehetőséget biztosítanak azok számára, akiknek szakorvosi segítségre van szükségük. A konzultáció alatt a szakértők segítséget nyújtanak a korábbi vizsgálati eredmények értelmezésében, illetve a javasolt megoldásokról a panaszok, tünetek enyhítése érdekében.

Ha mégis kénytelen orvoshoz fordulni

Amennyiben el kell látogatnia egy orvosi rendelőbe, és nincs lehetősége online konzultációra jelentkezni, akkor is érdemes betartani néhány alapszabályt a biztonsága érdekében:

• A rendelőbe való utazás során figyeljen arra, hogy betartsa a 1,5-2 méteres távolságot másoktól!
• A rendelőbe érve alaposan mosson kezet, vagy pedig használjon kézfertőtlenítőt!
• Ne feledkezzen meg a szájmaszk használatáról!
• Amennyiben köhög, tüsszent, takarja el az orrát és a száját!
• Ha koronavírus gyanúja áll fenn Önnél, akkor ne hagyja el az otthonát, inkább telefonon keresztül kérjen tájékoztatást orvosától!