hirdetés

Egy szolgálaton kívüli rendőr buktatta le a tolvajokat. A kerákpáros banditák épp  a Váci út és a Balzac utca kereszteződésénél tűntek fel és lettek gyanúsak. Vesztükre lebuktak az autókat fűrkésző bűnözők.

 

A középkorú férfiak ugyanis feltűnően nézegették kerékpárjukról a parkoló kocsikat, ráadásul azok utasterét is alaposan megfigyelték.

Az éppen ott haladó szabadnapos rendőr ezt meglátva értesítette a rendőrséget a történtekről. Amikor pedig a kiérkező járőrök igazoltatták, majd átnézték a gyanús alakok holmijait, autók feltöréséhez szükséges eszközöket, valamint adó-vevő készüléket is találtak náluk.

A belvárosi rendőrök a 44 éves J. Pétert és társát, a 37 éves A. Jánost elfogták, és az V. kerületi Rendőrkapitányságon előállították.

Az ellenük folytatott nyomozás során pedig az is kiderült, hogy korábban már sikerült kocsikat feltörniük. A budapesti és a kunszentmiklósi férfi tavaly egy parkoló kocsiból egy táskát és a benne lévő pénzt, ékszereket, valamint iratokat lopott el.

A rendőrség mindkét férfi esetében házkutatást tartott, amely során J. Péter budapesti otthonában 50 gramm kábítószergyanús fehér port, 300 gramm marihuánát és ezekhez szükséges csomagolási eszközöket, mérleget találtak. Így J. Péter ellen nemcsak lopás bűntett, de kábítószer birtoklása vétség miatt is eljárást indítottak. A. János ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a BRFK.