hirdetés

Súlyos baleset történt a németországi Legolandben. Az első hírek szerint a hullámvasút-szerencsétlenségben legalább harmincan megsérültek – jelentette be a günzburgi rendőrség szóvivője csütörtökön. Nem tudni mi okozta a bajt de a helyszínre több mentőhelikopter is érkezett.

A hullámvasút a beszámolók szerint túl erősen fékezett, egy másik szerelvény pedig emiatt nekiment. A balesetben 31 ember megsérült, közülük egy súlyosan. A balesethez a vidámpark készenléti mentőszolgálatának összes tagját riasztották, de a rendőrség és a tűzoltóság is a helyszínre érkezett. A csütörtöki szerencsétlenség ellenére a dél-németországi vidámpark nyitva marad.

A Tűzsárkány névre keresztelt hullámvasút a vidámpark nyilatkozata szerint óránként körülbelül 29 kilométeres sebességgel ment, azt azonban egyelőre nem tudni, mitől fékezett le a szerelvény.

Múlt szombaton a Németország délnyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt halálos baleset. Itt egy 57 éves nő ismeretlen okokból kiesett az egyik hullámvasút kocsijából, s belehalt sérüléseibe. A Klotten an der Mosel-i vidámpark csütörtökön nyitott ki újra. A günzburgi Legoland 2002-ben nyitotta meg kapuit.

 

( Nagy Attila)