hirdetés

Mi van itt? Sorra oszlanak fel a fideszes szervezetek. Bejelentette a Fidesz ózdi alapszervezetének feloszlatását Riz Gábor választókerületi elnök. Máshol is oszlatták a Fideszt. Az esztergomi 160 fős szervezetre is ez a sors várt. Völner Pál szerint nem működött harmónikusan a helyi fideszes közösség, ok volt az ellentét.  

esztergom-fidesz

A tavaly októberi helyhatósági választások eredménye sokak szerint megelőlegezte a megszűnést, miután a Jobbik polgármesterjelöltje kétharmados győzelmet aratott a kormánypártiak addigi polgármestere fölött.

Már az előző négyéves ciklusban is sok vita volt az ózdi Fideszben, a belső ellentétek mindennapossá váltak, ennek tett most pontot a végére Riz Gábor országgyűlési képviselő. A választókerületi elnök bejelentette: az egyre erősödő rejtett problémák miatt morális válság alakult ki, emiatt széthúzás volt tapasztalható, ami a pártszövetség érdekeit veszélyeztette.

Riz Gábor szerint szükség van egy letisztult alapszervezetre, amelynek tagjai egy új struktúrában tudják munkájukat végezni. A korábbi Fidesz-tagoknak van lehetőség a folytatásra, ha a választókerületi tanács támogatja újbóli felvételüket.

A tagok a napokban kapják kézhez az írásbeli tájékoztatót és egy belépési nyilatkozatot, amelynek leadási határideje 15 nap.

Ugyancsak hétfőn jelentették be, hogy az esztergomi Fideszt is feloszlatták . A Fidesz feloszlatta csaknem 160 fős esztergomi alapszervezetét – közölte Völner Pál választókerületi elnök hétfőn. Elmondta, hogy a feloszlatást ő kezdeményezte, mert az alapszervezet nem működött harmonikusan, illetve sok feszültség volt a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás és a régi képviselő-testület tagjai, valamint a szervezet többi tagja között.

“Ezek a feszültségek is közrejátszottak, hogy Esztergomban azok az emberek is elfordultak a Fidesztől, akik korábban várták a helyi szervezet megújulását. Az új, egységesebb alapszervezet kialakítását egy hónapon belül megkezdjük” – mondta Völner Pál.

A választókerületi elnök szerint Esztergom esete nem kirívó, mert a Fidesz több helyen oszlatta fel alapszervezeteit, és “a problémás helyeken időben hozzákezdett az építkezéshez” – fogalmazott a politikus.