hirdetés

Botrányos és egyben elkeserítő. Lopják Gyömrőn a régi temetőből a sírokról a fém kereszteket, és fejtáblákat. Több hozzátartozó is elképedve tapasztalta, hogy őseinek síremléke tönkre lett téve és egyben meg lett gyalázva az emlékük. A teleülésen is sokan beszélnek a jelenségről de eddig senki nem tett semmit, se a hatóságok, se az önkormányzat, se más. Mi bízunk benne Gyenes Levente polgármester rendet tesz és fülöncsíqi az elkövetőket.

 

Sajnos több rokon és hozzátartozó is azt tapasztalta a gyömrői régi temetőben, hogy szeretteik sírját megrongálták és meggyalázták, hisz a közel százéves keresztek, fejfák, amelyek kovácsolt vasból készültek eltűntek. Persze beszéltünk olyannal is, aki csak bolyongott a temetőben és már-már a sírás kerülgette, mert nem találta dédnagyanyjának a sírját emiatt.

A településen is szóbeszéd és pletyka, hogy sajnos valakik a fémkereszteket, fejfákat pénzzé teszi és el lopja.

Hát kimentünk a régi temetőbe, körbe néztünk. Nos mi is megdöbbentünk. Mi sem találtuk a dédink sírjának kovácsoltvajból készült keresztet. Némi öröm volt az ürömben, hogy a régi temetőt szépen lassan kezdik ápolgatni, rendben tartani, aminek itt volt az ideje, hisz Gyömrő igazi ősei itt nyugszanak főként.  A temetőben beszélgettünk is egy hölggyel, aki épp a régi temetőben ténykedett dolgozott.

Hát igen, sajnos mi is tapasztaljuk, hogy tűnnek el a fém kegyeleti tárgyak, fejfák. De tudja nem mondhatok semmit, majd fejjel biccentett, hogy menjek el temető már nem használt ravatalozójához.

Hát itt bizony beköltöztek a hajléktalanok, akik otthonosan élnek, főznek, sütnek a szemét között. Találtam is egy bajszos férfit hát megszólítottam és kérdeztem, hogy mit tud a fém keresztek, fejfák eltűnéséről.

Nem tudom ki lopta el.

De hát egész nap itt van nem ?

Nem mindig, van amikor a társam van csak itt.

S nem tűnt fel Önöknek, hogy itt nagy másféleéteres , kovácsoltvas fejfákkal jönnek mennek a tolvajok ? Vagy, hogy ezeket épp kiássák, levágják az sem tűnt fel ?

Nem, nem láttam ilyet. De odafigyelek mostantól jó Főnök úr?

Hát jó lenne, hisz a szeretteinket, még ha halottak is tisztelni kellene, vigyázni az emlékükre, nem pedig fájdalmat okozni a még épp rokonoknak, mert ezzel a lopással, sírgyalázással, azért a tolvajok ezt csinálják.

Nos reméljük Gyömrő polgármester, Gyenes Levente rendet tesz ebben az ügyben is ! Bízunk benne az újult erővel visszatérő városvezető a végére jár ezen sírgyalázsoknak és vaj a gyömrői ősök emlékeit, sírjait és a felelősöket elkapja !