hirdetés

Ha azt halljuk, hogy Balaton és azon belül déli part, akkor a legtöbb embernek azonnal Siófok városa jut eszébe, mely a déli part legnagyobb és mondhatni legfrekventáltabb üdülőhelye. Az Aranypartnak nevezett partszakasz minden célcsoportnak kiváló nyaralási helyszínt biztosít, legyen az egy többgyermekes család, fiatal pár vagy egyedülálló ember.

 

Balaton, Magyarország szíve-lelke

Szerencsére már egyre többen ismerik hazánkat, nő a külföldi országok lakosai által történő látogatottság is, és amikor Magyarországról van szó, szinte mindenki rögtön rávágja, hogy Balaton. A legnagyobb tavunk a Balaton, rengeteg nemzeti kinccsel rendelkezik, csodálatos földrajzi környezetben helyezkedik el.

Sokak számára az éves nyaralás egyet jelent a Balaton meglátogatásával, és olyankor felvetődik a kérdés, hogy melyik várost és milyen szállást válasszunk. Akik a déli partban gondolkodnak, azoknak mindenképp el kell látogatni Siófok városába. A legkülönfélébb szállástípusok kíválasztásában az apartman.hu siófoki oldala segít.

Az északi part a kirándulások, keményebb túrázások és kerékpározások szerelmeseinek javasolt, míg a déli part a sík vidéke, a hosszan elnyúló sekélyebb partszakasza miatt a kisgyerekesek nagy kedvence. Nem mellesleg innen is gyönyörű a kilátás a túlsó, hegyvidéki északi partra.

Nyaralj idén az Aranyparton!

Siófok a nevét a várost kettészelő Sió folyóról kapta, a “fok” szócska pedig a kikötőre utal az elnevezésében. A népszerű üdülőnegyedet Aranypartnak is hívják, mely számtalan szállodával, panzióval várja a városba megjövő vendégeket. Ideális választás ez a városrész fiataloknak, baráti társasággal érkezőknek.

Kevesen hallottak róla, hogy létezik Siófokon Ezüstpart is, mely a folyó másik oldalán terül el. Itt is találhatók természetesen vendéglátóipari egységek, így aki ide kívánkozik utazni, bőven tud válogatni a lehetőségek tárházában, mely az apartman.hu oldalon is megtekinthető. A választást segíti, illetve leegyszerűsíti a számtalan szűrési feltétel, amelyet tetszés szerint böngészhetünk.

Hogyan válasszunk szálláshelyet?

Nem hiába nevezik Siófokot a Balaton fővárosának is. A bőség zavarával szembesülünk, ha ránézünk, mennyi szállást kínál a település. Ha megvan az időpont, akkor először is át kell gondolni, hogy kikkel is utazunk. Ha nem gond a nyüzsgő atmoszféra, ha nem sokat akarunk aludni, inkább a szórakozás, az éjszakai bulizás a cél, akkor az Aranypart területén érdemes bóklászni. Ha nyugisabb, csendesebb vidékre vágyunk, célozzuk meg az Ezüstpart szálláshelyeit.

A legtöbb embernek a figyelembe veendő szempontok elején található az árkategória. Az apartman.hu bal oldali menüsora tartalmazza az átlagárat, amely adott intervallumokra bontva biztosítja a széles körű keresési lehetőséget.

Ha baráti társasággal, távolabbi rokonokkal utazunk, akkor mindenképpen egyeztessünk mindenkivel, hogy a legkisebb pénztárcájú útitárs is részt tudjon venni a siófoki nyaraláson. Ezt követően érdemes az ellátásra szűrve tovább szűkíteni a szálláshelyeket.