hirdetés

Felszállt tett két kört, majd elkezdett zuhanni az elektromos repülőgép. Két férfi halt meg a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt történt repülőgép-balesetben – mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

pécsi légibalesetA 40-60 év közötti férfiak szerelők voltak, Sárkány Sándor a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tudomása szerint. Hozzátette: a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le, az oltásban több mint tíz tűzoltóegység vett részt.

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyár több munkatársa is a helyszínen tartózkodik, meg nem erősített információk szerint egyiküket a rendőrség meghallgatja.

A pécs-pogányi repülőtér szomszédságában szerdán tartották a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárának bokrétaünnepét. Az eseményen az épülő összeszerelő üzem legmagasabb pontjára kitűzött bokrétát a cég által gyártott két repülőgép is átrepülte.

A főkapitányság a police.hu oldalon korábban azt írta, hogy a kisrepülőgép – eddig ismeretlen okból és körülmények között – Szalánta irányába zuhant le.

A légi jármű kigyulladt, a gépen utazó két ember meghalt. Az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát egy időre teljes szélességében lezárták.

Popovics Dejan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az elektromos repülőgép 10 óra közül szállt fel, megtett két kört, majd ismeretlen okból lezuhant.

A gép pontos típusának meghatározása folyamatban van – tette hozzá.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a kukorica 5-10 méteres sugarú körben megégett.