hirdetés

Tizenkétezer dollárt gyűjtött a TikTok egy 93 éves amerikai pizzafutár bácsinak. A Utah államban élő Derlin Newey nem tudta kifizetni az egészségügyi kezelésekből felhalmozott számláit, ezért jelentkezett a Pappa Joe’s étterembe dolgozni. A bácsit hamar megkedvelték az ügyfelek, akik nem voltak fukarok és gyűjteni kezdtek neki. 

 

Idős kora ellenére Derlin heti 30 órában ételkihordást vállalt egy a helyi Pappa Joe’s pizzériában. A nyugdíjas bácsit sokan megkedvelték, sőt volt olyan, aki csak tőle rendelt.

Egy rendszeres vásárlója, Carlos Valdez egy idő után TikTok-videókat kezdett készíteni a 93 éves futárról, így a futár története egy csapásra híressé vált – elsősorban kedves „Helló, te kértél egy kis pizzát?” mondatáról, amit a kiszállásokkor mondott el rendszeresen.

Valdeznek 53 ezer követője van a közösségi platformon, akik hamar gyűjtésbe kezdtek a férfinak.

Ezt azt embert mindenki szereti. Ennyi idősen senkinek nem szabadna már dolgoznia! – mondta Valdez, aki hozzátette, nagyon sok követője felháborodott azon, hogy egy 89 éves ember még ilyen munkára kényszerül. Sokan az ország szociális ellátását bírálták, míg mások egészen a kapitalizmus kritikájáig is eljutottak.

Együtt, egy kis TikTok-közösségként összefogva 12 000 dollárt (több mint 3,7 millió forint) tudtunk összegyűjteni ennek a csodálatos embernek – mondta Valdez.

Természetesen videó készült arról is, ahogy a meglepett Newey átveszi a váratlan “borravalót” – egészen pontosan 12 069 dollárt. Az idős férfi először alig tudott megszólalni. Később, könnyeivel küszködve annyit mondott:

Hogyan tudnék valaha is köszönetet mondani? Nem tudom, mit mondjak. Túl azon, hogy nagyon köszönöm!-mondta a 93 esztendős Derline Newey.

( Turcsányi)