hirdetés

Bár örömhírt kürtölt világgá  a hétszeres világbajnok Michael Schumacher állapotáról a német Bunte magazin, sajnos a súlyos agysérülést szenvedett sportoló állapota nem javul és járni sem tud. Ezt Schumacher menedzsere volt kénytelen bejelenteni a megjelent örömhír miatt.  

schumacher-daily express

„Újra tud járni” – olvasható a címlapsztori címében, hozzátéve, hogy két évvel súlyos síbalesete után az autóversenyző-ikonról jó hírekkel szolgálnak, ami felér egy karácsonyi csodával.

Az exkluzívként beharangozott cikkben egy meg nem nevezett, közeli forrás azt nyilatkozta: Michael nagyon sovány, de a terapeutája segítségével már meg tud tenni pár lépést. A karját is fel tudja emelni.

A Forma–1-es pilóta rajongói azonban nem örülhettek sokáig, a Bild magazin megkeresésére Schumacher menedzsere tegnap kora este kénytelen volt közölni: a hír nem igaz.

Sajnos egy aktuális sajtóhír miatt arra kényszerültünk, hogy sajtóközleményben tisztázzuk, a feltételezés, amely szerint Michael ismét tud járni, nem felel meg a tényeknek. Tekintettel súlyos sérüléseire, Michael magánszférájának védelme nagyon fontos. Az ilyen spekulációk továbbá azért is nagyon felelőtlenek, mert sajnos nagyon sok emberben hamis reményt ébresztenek – nyilatkozta a lapnak Sabina Kehm. Michael Schumacher 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben súlyos balesetet szenvedett. Hónapokon keresztül mesterséges kómában tartották. Menedzsere 2014. június 16-án jelentette be, hogy Schumacher felébredt a kómából, és elhagyhatta a kórházat. 2014 szeptembere óta az orvosokból és terapeutákból álló csoport a viseli gondját a Genfi-tó partján álló villájában.