hirdetés

Kár érte. A gyorsan igazgatónak leigazolt Újpesti legenda Kovács Zoltán sem tudott sokat tenni a Vidiért. A fehérváriakat letaglózta lengyel ellenfele a Lech Poznan az Európa Ligában.  A Vidi elmondhatja magáról, hogy a pocsék bajnoki rajt és a BL- selejtezős kiesés után az Európa-ligában is leszerepelt és sajnos ég. A magyar bajnoknál úgy tűnik nagy gáz van.

vidi

Bár a héten a Videoton elfogadta Burcsa Győző sportigazgató lemondását, így borítékolható volt a francia tréner Bernard Casoni elküldése is. Jött azonban az UTE legendás alakja igazgatónak. Kovács Zoltán azonban úgy tűnik nem sokat tudott tenni a csapatért egyelőre. Lengyelországban ideiglenesen Pető Tamás ült le a kispadra, nem lehetett ott viszont sérülése miatt Juhász Roland, és két csatár Feczesin Róbert és Rudolf Gergely. Hamar kiderült, mennyire hiányoznak, ugyanis a Videoton sokáig rendszeresen helyzetbe került, csak éppen gólt nem tudott lőni. Bezzeg a hazaiak az első komolyabb támadásukból betaláltak: a középen berobbanó Linetty egy balról érkező beadást vágott Danilovic kapujába.

A Lech három magyarjából Lovrencsics Gergő és Holman Dávid is pályára lépett – Kádár Tamás ezúttal nem –, az előbbi adott is egy gólpasszt a második félidő elején, amikor egyébként a Vidi támadott többet. Lovrencsics beadását Thomalla fejelte kapura az ötösről, a kapufáról visszapattanó labda pedig Danilovic kapusról pattant a gólvonal mögé. Nem sokra rá a Lech egy újabb fejesgóllal 3-0-ra elhúzott, amire már nem volt válasza a magyar bajnoknak.

Visszavágó egy hét múlva, idegenben szerzett gól híján szinte kilátástalan helyzetből.