hirdetés

Igazi blama. Lebontottak egy házat a melósok, de nem ezt kellett volna. Rossz címet mutatott nekik a Google Maps, állítják. A bontást végző cég vezetője szerint nem nagy ügy, hogy véletlenül egy olyan házat dózeroltak le, melyet a tulajdonosai egyáltalán nem akartak lebontatni.

tévedésből lebontott ház

Egy épületek bontásával foglalkozó texasi cég a Google Mapsen keresett rá a címre, ahová a soron következő megbízásuk szólt. Igen ám, de az internetes térkép egy hiba folytán egy másik házat mutatott meg, amely nagyjából egy háztömbbel arrébb állt, mint a bontásra ítélt épület.

A cég azonban az utcanézetben látott házhoz vonult ki, és le is dózerolták azt. Az épület tavaly egy tornádóban megrongálódott ugyan, így jelenleg épp nem laktak benne, a tulajdonosok, Lindsay Diaz és Alan Cutter azonban azt tervezték, hogy felújíttatják. Most viszont már nincs más választásuk, mint újraépíttetni.

Amikor a tévesen lerombolt ház tulajdonosai panasszal fordultak a bontást végző céghez, annak vezetője nem kért tőlük elnézést, csupán úgy reagált, hogy ami történt, az nem nagy ügy. A cégtől később egy képernyőfotót is kaptak, amely bizonyítja, hogy az online térkép valóban az ő házukat mutatta meg a bontásra ítélt épület címén.