hirdetés

Tucatnyi csapat részvételével rendezték meg a hagyományos halászlé- és halételkészítő versenyt szombaton a gyulai várnál található csónakázótónál. A programon jelen volt a nagy horgásznak számító Reviczky Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész is, aki dunai halászlevet, illetve egészen pontosan dunai hallevet főzött. Reviczky csak azért főzött, mert a filmforgatása egyelőre nem indulhatott el.

reviczky és a hal

Bár régen a víz nagy szerelmese volt az ismert színész, ma már a vízparti házat és a hajót eladta, mert már nem volt sok értelme fenntartani, annyi idő nem jutott a horgászatra a munka mellett.

Négy-ötéves voltam, amikor Tatabánya környékén először pecabotot fogtam a kezembe. S hogy miért alakult így? Akkoriban nem volt annyi lehetősége egy gyereknek, mint most – ecsetelte a népszerű színész, aki egyébként barátaival többször járt Norvégiában, az Északi-tengernél, hogy hódoljon szenvedélyének. Valójában most is ott kellene lennem Trokán Péterrel és Csőre Gabival, de úgy volt, hogy ezekben a hetekben forgatjuk az Aranysárkányt. A filmterv sajnos végül nem kapott zöld utat. Egy komoly szerepet, Novák tanár úr karakterét alakítottam volna benne – fogalmazott Reviczky Gábor, aki így most kimaradt a norvég kalandból is.

A tucatnyi csapat között ott találtuk a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületét is, amelynek tagjai ezúttal természetesen nem kolbászt, hanem körösi halászlevet és lecsós harcsaszeletet készítettek tócsiban tálalva.