hirdetés

Keveset hallani azon szervezetekről, amelyek egészségügyi pontokat állítottak fel a szerb-magyar határnál. Pedig van ilyen nem is egy. A határtól alig pár száz méterre négy segélyszervezet önkéntesei és orvosai várják a menekülteket nap, mint nap, hogy ellássák a migránsokat és, hogy segítsenek nekik.

röszke határ eü pont

Röszke határában a határtól 300m-re ténykedik hetek óta szépen csendesen egy  egészségügyi fogadó pont. Az orvosok és önkéntesek naponta 24 órán át várják a migránsokat. Az EÜ pontban a Bamako-rescue team, a Katolikus Caritas,a Baptista szeretetszolgálat, és a Református szeretetszolgálat orvosai és önkéntesei dolgoznak. Rengeteg menekültnek segítettek és adtak orvosi ellátást itt a semmi közepén.

Van mentőautónk is, amely a betegeket, ha kell Szegedre viszi. Non stop működünk és sokat használjuk is a mentőautót a menekültek beszállítására is. Emellett természetesen adományokat, segélycsomagokat is osztunk a menekülteknek. -mondta az Esti Újságnak Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat tagja.

Közben a  röszkei gyűjtőtáborban nem javul a helyzet, sőt. Több mint ezer menekült indult el megint a síneken. A táborban most körülbelül harminc rendőr maradt összesen, ami igen kevésnek tűnik. A helyszínen lévő újságírók szerint már nagyon ki vannak az egyenruhások, mert nem kapnak erősítést, és jön még egy hatalmas nagy csapat menekült a határ felől, állítólag rengetegen vannak.