hirdetés

Büntetőeljárásban vizsgálja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a vasárnap esti óbudai Dinamó utcában történt tűzeset körülményeit. A tűzben öt épület semmisült meg és mivel büntetőügy lett az esetből félő, hogy a biztosítók sem fognak kapkodni , hogy a biztosítással rendelkezők kárait megtérítsék.
A tűzvizsgáló elsődleges véleménye alapján ugyanis felmerült a szabálytalan kályhabekötés, ezért a BRFK közveszélyokozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Eddig még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Összesen öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. A tűzeset miatt az összes épület lakhatatlanná vált. A hő hatására a felső vezetékek megolvadtak és leszakadtak. Az egyik ilyen vezeték egy férfi mellé esett, ő súlyos áramütést szenvedett.

Azon ingatlanok tulajdonosai most attól tartanak, már, akinek volt lakásbiztosítása, hogy hiába volt biztosításuk nem biztos, hogy egyhamar megkapják a kártérítést, hisz amíg tart a nyomozás, addig lehet egy fillért sem kapnak. Bár ezt csupán a közlekedési balesetknél tapasztalt eljárásokból gondolják az érintettek. Persze lehet a súlyos eset miatt a biztosítók most nem leszenk szőrösszívűek.

Akinek pedig nem volt biztosítása, majd a rendőrségi eljárás után perelheti azt, aki esetleg hibázott azon gyanús kályhabekötésnél és reménykedhet, hogy némi pénzhez jut.