hirdetés

Várható volt sajnos, hogy baj lesz. Rendőrökre támadt állítólag két menekült. Az egyik támadót elfogták, de a migránsokat szállító vonatról leszálló másik menekült eltűnt, őt még nagy erőkkel keresik. Azt azonban a rendőrség nem hajlandó elárulni, hogy milyen sérüléseket okoztak az agresszív menekültek. 

menekültek

A magyar–horvát határról, Gyékényesről Hegyeshalom felé haladt az a menekülteket szállító vonat, amelyikről Szombathelyen leszállt az utasok egy nagyobb csoportja.  A rendőrség azt írja honlapján, hogy a vonatról leszálló menekültekkel szemben intézkedtek kollégáik „a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében”. A Vas Népe Online azt írja, hogy visszaszállították őket a vonatra. A menekültek közül ketten ellenálltak az intézkedésnek, olvasható a rendőrség honlapján.

A bántalmazót a rendőrök őrizetbe vették, és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával büntetőeljárást indítottak ellene. A másik férfi, aki ellenállt a rendőri intézkedésnek, végül elhagyta a helyszínt. Őt még keresik.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén próbáltuk megtudni, hogy mi történt pontosan, de ott azt mondták, hogy a kiadott közleményen kívül mást nem kívánnak nyilvánosságra hozni.

Hogy milyen sérüléseket szenvedett pontosan az ellenálló menekültektől az intézkedő rendőr, nem tudni, ahogy azt sem, hogy történt-e sérülés. Azt sem tudni, hogy ha bántalmazták a járőröket, akkor miért nem használták a fegyverüket.

(Fotó: illusztráció)