hirdetés

Kezdődik a Tour de France és már most próbálják a tiltott szereket használó csapatokat elkapni. A francia hatóságok kérésére a dán rendőrség csütörtökön átkutatta a pénteken Koppenhágában rajtoló Tour de France országúti kerékpáros körversenyre készülő Bahrain Victorious csapatának szállodai szobáit, de az istálló közlése szerint semmit nem foglaltak le.

 

A koppenhágai rendőrség a versenyzők, valamint a stábtagok hotelszobáit, illetve a csapat járműveit is átvizsgálta Bröndbyben. A kerékpárosok és a csapattagok otthonában hétfőn tartottak razziát, mielőtt minden érintett elutazott volna a Tour dániai rajtjára.

A francia rendőrség kérésére végeztünk kutatást egy Bröndbyben elhelyezkedő szállodában, de erről további információ nem áll rendelkezésre, a Franciaországban folyamatban lévő vizsgálattal kapcsolatban pedig a helyi rendőrség tud felvilágosítást adni – nyilatkozta Dannie Rise főfelügyelő.

A Bahrain Victorious közleményben annyit írt, mindenben együttműködött a hatóságokkal, a kutatás pedig két óra alatt lezajlott.

„Semmit nem foglaltak le” – hangsúlyozta a csapat.

A Bahrain Victorious tavaly három szakaszon diadalmaskodott a Tour-on, de a 17. etapot követően rendőrségi razziát tartottak az istálló szállásán és buszán, miután a francia ügyészség doppingvétség gyanúja miatt előzetes eljárást indított. Az akkori vizsgálat tiltott anyagok és módszerek beszerzésére, szállítására, birtoklására és importálására vonatkozott.

Az idei Tour első három szakaszát rendezik Dániában, majd a mezőny Franciaországban folytatja a viadalt, amelynek össztávja 3328 kilométer. A verseny július 24-én ér véget a párizsi Champs-Élysées-n.

 

( Csákány T.)