hirdetés

Egyszerűbb, mint gondolnánk: egy amerikai életvezetési tanácsadó módszere alapján, elég csupán négy nap, hogy boldogabbak legyünk. Mindenki számára teljesíthető javaslattal állt elő Erica Diamond, aki szerint nem szükséges mindehhez radikális változásokat bevezetni életünkbe, hosszú spirituális úton sem kell elindulnunk. Tippjei alapján könnyű megtalálni a boldogsághoz vezető utat.

Boldogság

A tanácsadó szerint a titok abban van, hogy fenn kell tartani a mindennapi szokásainkat. Már több kutatás is kimutatta, hogy akkor vagyunk nyugodtak, ha ragaszkodunk a mindennapi rutinhoz. Bár az ember azt hinné, hogy a spontaneitás okoz örömet, éppen az ellenkezője igaz.

Diamond azt tanácsolja, hogy írjuk le egy papírra, mit szeretnénk elérni az életben, így majd ki tudjuk húzni a megvalósult kívánságokat. Ha minden nap csak 20 percet szánunk álmaink és vágyaink kifejezésére, azzal már négy nap után boldogabbnak fogjuk érezni magunkat. Álmaink elérhető távolságra kerülnek tőlünk már azzal, hogy leírjuk őket, ez pedig boldogsággal tölt majd el minket.

Erica Diamond szerint mindenképpen kis lépésekkel és elérhető célok kitűzésével kell kezdeni a boldogságterápiát. A lottó ötös hiábavaló vágyakozásnak tűnik, inkább olyan dolgokra kell koncentrálni, mint egy új hobbi kipróbálása, vagy mondjuk egy házi kedvenc vásárlása, esetleg nagytakarítás, vagy lakásdekorálás. Az apró örömök halmozása, kisebb célok teljesítése, újabb és újabb tettek a nagyobb álmok megvalósításért, ezek vezetnek a teljes boldogság felé.

Először is írjunk listát, és minden nap kerüljön pipa egy-egy tétel mellé, a szakember szerint így garantáltan jobban fogjuk érezni magunkat.

 

HuffingtonPost