hirdetés

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint elfogadhatatlan a Klik átalakítása, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot úgy, ahogy van, meg kell szüntetni. Ezért szervez gigademonstrációt a Hősök terére.

Teleki-MTI 2

Pukli István az ATV-ben adott hangot annak, hogy gigatüntetést szervez. Az adásban reagált az előtte nyilatkozó meghívott, Palkovics László oktatási államtitkár szavaira, és kijelentette, hogy nem tudják elfogadni az intézményfenntartó átalakítását. Azt, hogy a kormány összesen 38 milliárd forintos pluszforrást biztosít a Klik számára, és a központot július 1-jétől teljesen átalakítják.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, aki nyíltan nekiment a Kliknek éles bírálataival, és az oktatási modellnek egyaránt, azt is elmondta, hogy mivel az egyetlen elfogadható megoldás a Klik megszüntetése lenne, ezért ennek eléréséért fognak tüntetni egy március 15-ére szervezett gigademonstráció keretében. Pukli arra kért mindenkit, aki elégedetlen a rendszerrel, hogy csatlakozzon a tüntetéshez, amelyet a Hősök terén tartanak meg.