hirdetés

A 2017 elején debütáló darab címe Karol lesz. A lengyel alkotók által írt zenés mű a pápa életútját mutatja be, gyermekkorától kezdve egészen haláláig.

II. János Pál pápa

A pop-rock musical ugyanakkor a 20. század történelmén is végigvezet, a második világháború, a kommunizmus és a berlini fal leomlása is megjelenik benne.

A főszerepben Jacek Kawalec színész lesz látható, aki kettős kihívás előtt áll. Színházi színészként először hozzá kell szoknom a musical-előadáshoz. Ráadásul minden lengyelben saját kép él II. János Pálról, ehhez kell tartanom magam. Kicsit félek tőle – fogalmazott a színész a tervek bemutatásakor.

A darab ősbemutatóját 2017. február 25-re tervezik a krakkói Tauron Arenában. Krzysztof Korwin-Piotrowski rendező elmondása szerint negyven énekes és táncos, hatvan statiszta vesz részt a balladákat, pop- és rockzenét ötvöző produkcióban, ráadásul multimédiás elemeket is bevetnek. A pápaválasztást és egyéb eseményeket bemutató történelmi filmbejátszásokkal is dolgoznak.

Már készült korábban egy musical, aminek témája a néhai II. János Pál pápa élete: Ne féljetek! címmel. Ezt, a szentté avatás ceremóniájára készített darabot a Vatikánváros melletti római auditóriumban mutatták be.