hirdetés

Állítólag a volt egészségügyi miniszter, jelenlegi államtitkár Mikola István unokaöccse az a kórházigazgató, akit azzal vádolnak, hogy szeretője nemi szervét savval leöntötte. A megkínzott sértett tart attól, hogy egykori szeretője megúszhatja tettét, ami lassan 3 éve történt.

savas doki

Élete legszörnyűbb pillanatait élte át Erika, akire 3 évvel ezelőtt egy maszkos férfi támadt rá. Állítólag  elkábította egy injekcióval, majd maró savat öntött a nemi szervére. Erika biztos benne, hogy volt szeretője, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori főigazgatója a támadó, a férfi pere a Fővárosi Törvényszéken zajlik, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják. A sértett nő szerint a vádlott említette neki, hogy rokona a volt miniszter, Mikola István.

Tartottam attól, hogy magas rangú kapcsolatai miatt esetleg megúszhatja a felelősségre vonást. Továbbra is ez az aggályom – tette R. Erika a Borsnak.

Mikola István az első Orbán-kormány idején egészségügyi miniszter volt, jelenleg pedig biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár. A sértettet képviselő dr. Gregász Mária ügyvéd szerint furcsa, hogy korábban az ügyészség négy hónap előzetes letartóztatás után szabadon engedte a vádlottat, és számos terhelő bizonyíték ellenére megszüntette a nyomozást.

A vádlottat képviselő dr. Bánáti János a Borsnak úgy vélekedett: a sértett által indított „példátlan, agresszív és abszurd médiakampányról” van szó. Védence rokoni kapcsolatait nem kívánta kommentálni.

R. Erika eddig hat műtéten esett át, új hüvelyt kell kialakítaniuk az orvosoknak, pillanatnyilag sem szexuális életre, sem vizeletürítésre nem képes. A per májusban folytatódik.

(Forrás: Bors)