hirdetés

Jön a hó és a jégeső. Legalábbis ezt jósolják az időjósok. Három megyében elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el csütörtökre a gyenge ónos eső miatt.

ónos eső

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a középső országrészben, illetve északon lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, ott lehetnek kevésbé felhős területek is. A megélénkülő északi szelet a Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 1, 6 fok között valószínű. Késő estére –3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre ÉK-en lehet számítani. Számottevő csapadék nem lesz, de reggel keleten, estétől pedig a déli határszélen lehet kisebb eső, esetleg havas eső. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, –3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.

Szombaton nyugaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés és száraz idő várható, keleten ugyanakkor erősen felhős idő ígérkezik, több helyen kisebb esővel. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúli-középhegység területén és a főváros térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, –4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között alakul.