hirdetés

Pizzával és sült kolbásszal úszhatjuk meg a másnaposságot. Állítólag zsíros ételekkel meg lehet előzni a kellemetlen állapotot. Az ivászat előtt elfogyasztott zsiradékban sült finomságok – például egy tipikus angol reggeli vacsorára – gátolják az alkohol gyors felszívódását, így elősegítik a kellemetlen tünetek megelőzését.

alkohol

James Schaefer professzor, a New York-i Union College egykori munkatársa szerint a zsíros fogások „megolajozzák” a gyomor és a belek falát, aminek köszönhetően az alkohol lassabban szívódik fel.

Személy szerint a pizzát ajánlom, de a sült kolbász is jó – mondta a szakember a WebMD portálnak.

A mediterrán térségben egy kanál olívaolajat szoktak lenyelni ugyanerre a célra – tette hozzá Schaefer professzor.

Elméletével azonban nem mindenki ért egyet. Dr. Richard Stephens, a Keele University oktatója inkább a cukor erejében hisz, mivel a másnaposság a szénhidrát-anyagcsere felborulásával áll összefüggésben. Nagy-Britanniában hagyományos angol reggelivel igyekeznek orvosolni a macskajajt, ami a benne lévő szénhidrátok miatt működik. Gyorsan feltölti a szervezet kimerült glükózraktárait, valósággal csodát tesz – fejtegette Stephens.

Ha két egymásnak ellentmondó információ nem volna elég, egy idén publikált holland tanulmány szerint nincs mód a másnaposság elkerülésére, hacsak a mértékletes alkoholfogyasztást nem tekintjük annak.