hirdetés

A Billy Elliot című musical tervezett előadásai közül 15 elmarad – erről tájékoztatta levélben a zenés darab stábját Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A musical végét a Fidesz mostani kedvenc napilapjának köszönheti, ahol egy lelkes munkatárs simán leírta, hogy félő , aki a darabot megnézi az homokos lesz. Nos lassan ott tartunk, úgy tűnik, hogy már azt is megmondja majd az önkéntes erkölcscsősz újság, hogy mit nézhetünk és mit nem.

opera-traveloA sajtóban negatív hangvételű kampány indult a musical ellen, emiatt visszaesett a jegyértékesítés – közölte szerda este a főigazgató.

Mint ismert, június 1-jén a Magyar Idők nevű kormányzati szócső hasábjain jelent meg egy publicisztika, ami arról szólt, hogy mennyire veszélyes, ha egy ártatlan, hetero, fehér, magyar gyermek megnézi az egyébként nagy sikerrel futó, mindig teltházas előadást.

Ókovács ezután kétszer is kétségbeesett válaszpublicisztikában próbálta megvédeni magát és az Operaház patinás intézményét a homoszexuális propaganda vádja alól, például jelezte, hogy direkt kiírták a darabból az egyetlen valóban meleg karaktert, Billy Michael nevű barátját, ám úgy látszik, ez sem segített.