hirdetés

Két lábbal rúgta ki némi túlzással mondhatjuk a legendás magyar kapust és edzőt a német sztárcsapat a Hertha. Petry a magyar válogatott hálóőr Gulácsi Péter azon kiállását kritizálta, hogy nyilvánosan védelmébe vette a szivárványcsaládokat. Nos Berlinben ez Petry Zsolt részéről komoly hiba volt és úgy tűnik sokba került neki ez a Magyar Nemzetes interjú.

 

A Bundesligában szereplő Hertha BSC közleményben jelezte, hogy azonnali hatállyal megválik Petry Zsolt kapusedzőtől.

Petry a Magyar Nemzetnek nyilatkozva kifejtette a véleményét Gulácsi Péter kiállásáról, amikor az RB Leipzig magyar válogatott kapusa csatlakozott a Család az család-kampányhoz. Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében – nyilatkozta Petry.

A korábbi 38-szoros válogatott kapus később árnyalta a véleményét, de a dpa német hírügynökség azt mondta, klubja elbeszélget vele az interjúban – amelyben Petry kritikusan nyilatkozott az európai migrációs politikáról – elhangzottak miatt.

Az eset vége az lett, hogy a Hertha menesztette a Dárdai Pál stábjában kapusedzőként dolgozó Petryt. A berlini klub a közleményében azt írja, ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

„Petry Zsolt munkáját mindig elismertük a klubnál. Mindig azt tapasztaltuk vele kapcsolatban, hogy nyitott, toleráns és segítőkész személyiség, akire sosem volt jellemző a homofóbia és az idegengyűlölet.

Azzal együtt, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy Zsolt szerint a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból, úgy éreztük, hogy az állításai nem egyeznek azzal az értékrenddel, amit a Hertha képvisel. Köszönjük Petry Zsolt munkáját, és sok sikert kívánunk neki a jövőben – idézi a közlemény a Hertha vezérigazgatóját, Carsten Schmidtet.

A közleményben a magyar szakember nyilatkozata is olvasható, ebben nyomatékosítja, hogy nem homofób és nem is idegengyűlölő.
Nagyon bánom a migrációs politikával kapcsolatos kijelentésemet, és szeretnék elnézést kérni az emberektől, akik nálunk kerestek menedéket, így megsértettem őket. Nagyon élveztem, hogy a Hertha BSC-ben dolgozhattam és tisztelem a klub döntését. Mindenkinek sok sikert kívánok a klubnál a jövőre nézve– idézi a Hertha Petryt, aki 2015 óta dolgozott a klubnál.

(ajtai)