hirdetés

A Honvéd tulajdonosa bizony ismét felkavarta az állóvizet a fociban, és precedenst teremtene mostani ténykedésével. Így feltehetőleg semmi nem lesz Hemingway úr akciójából, hisz akkor minden vesztes klub másnap perelné a bírókat. Nem kevesebb, mint hatmillió forintot követel a bíróktól ­George F. Hemingway  a labdarúgó-NB I-ben szereplő Budapest Honvéd csapatának tulajdonosa.

hemigway

A kispesti együttes az első tavaszi bajnoki fordulóban a szombathelyi Haladás csapata ellen játszott hazai pályán, és szenvedett vereséget (0-1), noha szinte végigtámadta a találkozót. A Honvéd első embere szerint a játékvezetők fosztották meg a győzelemtől csapatát, ezzel a kispesti gárda elbukta a Magyar Labdarúgó-szövetségtől a sikerért járó hatmillió forintot, a játékosok pedig az egyéni prémiumot.

Ez a győzelem elindíthatta volna az együttest a tabella felső részébe. A játékvezető lejáratta Kispestet, és tevékenységével tovább rombolta az egyébként sem pozitív képet a magyar bírókról – mondta Hemigway, aki elsősorban a szombathelyi játékosok durvasága miatt dúlt-fúlt.

A mérkőzés kezdetétől fogva ellenfelünk brutális, szabálytalanságokra épülő játékstílust alkalmazott, amire a mérkőzés játékvezetője vevő volt. Talán sárga lapok nélkül akarta levezetni a mérkőzést, de ha egy ilyen csapat van a pályán, akkor ez körülbelül olyan eredményes lehet, mint lámpafénnyel védekezni a géppuskatűz ellen – tajtékzott blogjában a kispesti elnök, aki szerint a legnagyobb hibát mégis a bíró követte el, aki szemet hunyt a szombathelyiek durvasága fölött.

A mérkőzést az egyébként a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) keretében is szereplő Andó-Szabó Sándor dirigálta, rajta és az asszisztenseken Hemingway egy elmaradt büntetőt és egy szabályos, de meg nem adott Honvéd-gólt is számon kér.

(Forrás: Esti Újság–Blikk)