hirdetés

Pedofil ex-rendőr ellen emeltek vádat. Ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kétrendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy most 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki korábban rendőrként dolgozott.

 

A férfi a vádirat szerint 2019 augusztusában a saját udvarára becsalta és házában fajtalankodott a 8 éves kisfiúval a Békés megyei Kötegyánban. Az esetről a fiú édesanyja beszélt a Beol.hu-nak és elmondta, hogy gyerekei és azok barátai délutánonként a játszótérre mentek és este fél 8-ra mindig hazaértek. Egyik alkalommal a kisfiú nem ment időre haza, de az édesanyja nem gondolt semmi rosszra. Másnap ugyanez történt, ekkor az édesanyja utána ment a játszótérre, ahol nem találta a fiát. A játszótársaktól tudta meg, hogy „az öreg bácsinál” lehet. Az asszony elment a nyugdíjas férfihoz, és elhozta onnan a gyerekét, ahol az övén kívül mások is voltak.

Amikor kérdőre vonta a fiát, ő elmondta, hogy az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket. A fiúról a házban lekerült a nadrág, az idős férfi fajtalankodott vele és a testvérével is próbálkozott. A kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, hogy a gyerek igazat mond, az anyja pedig nagyon elkeseredett, hogy fiában örökre nyomot hagy az abúzus.

A Gyulai Járási Ügyészség 2019 szeptemberében kezdeményezte az akkor 69 éves kötegyáni férfi, B. M. előzetes letartóztatását 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, valamint 4 rendbeli züllött életmód folytatására rábírásával elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, a bíróság pedig helyt adott a kezdeményezésnek.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nemrégiben befejezte a nyomozást az ügyben és május 27-én vádemelési javaslattal továbbította az ügyet a Gyulai Járási Ügyészégre.