hirdetés

Veszélyes, pusztító szerek terjednek az országban. Az új drogokhoz nagyon olcsón párszáz forintért már hozzá lehet jutni, használóik azonban az életükkel játszanak, mivel sokféle vegyülettel szennyezik a kábítószereket. Így nem véletlen, hogy egyre több az örjöngő fiatal az utcákon.

drogos örjöngő

Szinte napi rendszerességgel ömlenek a hírek mostanában drogtól őrjöngő, magukból kivetkőzött emberekről. Az ilyen esetekért legtöbbször a zene névre keresztelt szer tehető felelőssé. Az első emlékezetes eset a Bazilikánál történt Budapesten. Legutóbb pedig Mátraderecskén szúrta magát szíven egy férfi, miközben arról hallucinált, hogy az ördög támadta meg.

Egy dózist a VIII.kerületben már ötszáz forintért is könnyedén meg lehet szerezni. Egy adag cirka négy órán át hat, s aki rákattan a szerre, az naponta 4-5 alkalommal is belövi magának. Ez egyébként elhangzott a Szoba a nyolcban című dokukmentumfilmben is, melyet a józsefvárosi kábítószerhelyzetről forgattak, még a tűcsere program elmeszelése előtt.
A drogterjesztőket nem érdekli, hogy az új szer akár végzetes is lehet a fogyasztókra nézve, így aztán olyan is előfordul, hogy permetszer kerül bele, de van, hogy a terítők bele is vizelnek, mielőtt eladják. -mondta lapunknak egy szociális munkás, aki nap mint nap szembesűl a hétköznapi valósággal.
A használók a port vagy orrba szívják fel, vagy injekciós tűvel lövik be. A rettegéssel járó hallucinációk azoknál fordulnak elő, akik napok óta lövik magukat.