hirdetés

Sikeresen újraélesztettek egy óvodást a vasvári fürdőben, ahol egy, a családjával szórakozó kisfiú merült el a medencében. Információnk szerint a családtagok észlelték a bajt és ki is vitték a partra a gyereket, de ijedtükben nem tudták, mit kell csinálni.

termalfurdo_vasvárÚgy tudjuk, hogy egy szolgálaton kívüli vasvári tűzoltó és egy egészségügyi alkalmazott hölgy állt neki a gyermek újraélesztésének. A gyermek szervezetéből távozott a víz, megindult a légzése és mire a mentőautóba került már sírt a kisfiú. A fiút a mentők kórházba szállították. Meg nem erősített információnk szerint jól van.

Nem az enyém a fő érdem, én csak segítettem. Velem együtt ért oda egy középkorú hölgy, aki azt mondta, hogy ápolónő és tudja mit kell csinálni. Nagyon profi módon állt hozzá, megtámasztotta a gyerek hátát és ő végezte a mellkaskompressziót. Én a gyerek fejét tartottam és ügyeltem rá, hogy a víz és a gyomortartalom távozzon a szájüregből. Az egyik hozzátartozó pedig a befúvást végezte – elevenítette fel a történteket a vasvári tűzoltó, aki a családjával szórakozott a vasvári gyereknapon. Ők a medence azon felében tartózkodtak, ahol 70 centis a víz. A kisfiú a medence másik felén süllyedt el, ahol 150 centiméteres a vízmélység. Amikor látta, hogy a medence túlpartján segítségért kiáltanak és tanácstalanul állnak körbe egy gyereket, akkor azonnal odasietett.

A tűzoltóságon minden évben kapunk újraélesztési oktatást és sokat gyakoroltunk ambubabán, de élesben most csináltam ilyet először. Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, de egyedül is nekiálltam volna az újraélesztésnek. Az ápolónő azonban annyira profin csinálta, hogy a kezdeti ijedtség hamar elszállt és csak a feladatra koncentráltam. Az időérzékem azonban teljesen elszállt. Azt nem tudom, hogy mi történhetett a kisfiúval, de azt láttam, hogy miután kihúzták a vízből a körülötte állók annyira ijedtek voltak, hogy nem tudták, mit csináljanak. Vasvárról érkezett az első mentő, majd Körmendről egy másik. Azt is megtudtam, hogy egy ikerpár egyik tagját sikerült újraéleszteni. Nehéz megfogalmazni, milyen érzés ez. Nagyon örülök, hogy a kisfiú hazamehet a családjához – mondta a tűzoltó a Nyugatnak.

 

Információnk szerint a mellkaskompressziót végző hölgy körmendi volt, a balesetet szenvedett kisfiú pedig helyi, vasvári.