hirdetés

Cégünk reklámozása, emberekkel való megismertetése nem egyszerű feladat. Az egyik bevált eszköz erre a promóciós termékek létrehozása. De vajon milyen szempontokat vegyünk ehhez figyelembe?

 

Ötletes legyen és kreatív

Az egyik legfontosabb dolog, hogy termékünk, amellyel cégünket reklámozzuk, legyen egyedi és ötletes. Az a legjobb, ha a vállalatunk által képviselt értékeket tudja bemutatni a tárgy, amin a logónk szerepel. Érdemes olyan használati eszközt, reklámajándékot készíttetni, amelyről egyébként is a mi szolgáltatásunk jut az emberek eszébe. Továbbá szükséges, hogy mindez ötletes, csak ránk jellemző legyen

A hagyományos promóciós termékek már ismertek, megszokottak, mi álljunk elő valami újjal! Gyakran elég valami apró változtatás, például bögre helyett adhatunk környezetbarát, logózható poharat, a szokásos notesz helyett bambusz borítós jegyzetfüzetet, a sima póló helyett galléros pólót polokozpont.hu oldalról, náluk ez az elegánsabb hatást keltő, trendi ruhadarab széles választékban kapható.

A lényeg, hogy olyan promóciós termékünk legyen, mely nem szokványos, amely azonnal feltűnést kelt, más tárgyakkal össze nem téveszthető.

Hasznos és praktikus

A másik szempont a reklámajándék kiválasztásakor a hasznosság. Ne olyan tárgyra tegyük rá a logónkat, mely a fiókban végzi több más tucattermékkel együtt! Gondoljuk át, mit az, amit az ügyfelünk, kliensünk naponta a kezébe vesz, használ. Mi az a tárgy, amire a legnagyobb szüksége van egy átlagos napon? Ez alapján próbáljunk ötletelni, terméket választani a logózáshoz. Ehhez jól kell ismerni a célcsoportunkat, érdemes kutatást is végezni a körükben, rájönni, minek örülnének leginkább.

Ha mégis a hagyományos promóciós termékek mellett döntünk, amivel nem lehet melléfogni, akkor se feledkezzünk el az előbb részletezett egyediségről! Mindig van valami újdonság, kreatív elképzelés, amivel feldobhatjuk az adott ajándéktárgyat!

Minőség és tartósság

A cége hírneve nem szenvedhet csorbát, minden kommunikációs eszközzel bizalmat kell kelteni a vásárlókban. Éppen ezért a promóciós termékünk is olyan legyen, amelyre büszkék vagyunk. Sosem adhatunk ki selejtet, hanyagul összeállított tárgyat a kezünkből, a minőség és a tartósság alapkövetelmény.

Ha a már említett galléros pólót választjuk ki ajándéktárgynak, akkor az készüljön biopamutból, a pohár újrahasznosított anyagból és így tovább. A környezettudatosság az egyik olyan erény manapság, melyre odafigyel az igényes vásárló.

Persze mindez pénztárcafüggő is: a megfelelő ár-érték arány is sokat nyom a latban a promóciós termék létrehozásakor. De ha tudjuk, hogy ajándéktárgyunk tartós lesz, szívesebben döntünk a jobb minőségű áruk mellett. A legjobb promóciós termékek valójában megfizethetetlenek, hiszen cégünk jó hírnevét, szolgáltatásunk fontosságát, küldetésünk lényegét hirdetik.