hirdetés

A Miskolci Törvényszék elítélte azt a taktaharkányi férfit, aki kaszával támadt a rendőrökre. A vádlott hivatalos személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 5 év végrehajtandó szabadságvesztést kapott.

 

kasza_tamadasAz ítélet szerint a vádlott 2014 júniusában Taktaharkány településen az utcán egy kaszával a kezében a testvérével vitatkozott. A helyszínre rendőrök érkeztek, akik felszólították a vádlottat, hogy a kaszát dobja el. Az ittas állapotban lévő vádlott a felszólításnak nem tett eleget, hanem futva indult a vele szemben intézkedő járőr felé. A vádlott a sértett előtt mintegy két méterrel megállt, majd a kasza fém pengéjével felülről lefelé irányuló mozdulattal a rendőr nyaka, illetőleg feje felé sújtott, aki hátralépett az ütés elől. A kasza pengéje az úttestnek csapódott. Amennyiben a rendőr nem lép hátra, a vádlott a kasza pengéjével életveszélyes sérülést okozott volna a jogszerűen intézkedő járőrnek.

A törvényszék a vádlottat a fenti cselekmények miatt 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelte, hogy az életveszélyt okozó testi sértés kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, ittas állapotban követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért , a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.