hirdetés

Majdnem ormány nélküli lett egy bébi elefánt az orvvadászok gonoszsága miatt. Azonban az állatvédők egy ritka operációval az utolsó órákban sikerült megmenteniük a kis bébielefántot, Enkesha életét. Ormányát az orvvadászok drótcsapdája majdnem teljesen amputálta, ezzel lehetetlenné tették az állat táplálkozását, akit így az éhhalál fenyegetett.

elefánt bébi ormányát visszavartákA Wildlife Trust Elefántárvaház állatorvosai először feltáplálták a néhány mázsás óriásbébit, majd amikor már megerősödött, kezdetét vette a háromórás beavatkozás. Az orvosok teljesen megszüntették a fertőzést, majd visszavarrták az állat leszakadt ormányát.

A műtét mintegy két hónapja történt, és az állatbébi azóta fájdalom nélkül használja ormányát, önfeledten rohangál, hűsíti magát a sárban, testére pedig porbombákat dobál.

A műtét remekül sikerült, Enkesha gyors gyógyulása mindenkit meglepett. Amikor idekerült, rendkívül súlyos volt az állapota – nyilatkozta Rob Brandford és David Sheld­rick, a Wildlife Trust Elefántárvaház két orvosa.