hirdetés

Némi üldözés után elkapták és földre vitték az időseket fosztogató, unokázós csalót a pest-megyei nyomozók. Így nem sokáig örülhetett a zsákmányának a 31 éves szélhámos.

 

Bravúros akcióval és gyorsan vonták ki a forgalomból az egyik unokázóa csalót. A 31 éves férfinek arra sem volt ideje, és lehetősége, hogy olajra lépjen. A rendőrök elkapták így a csaló, aki több, mint másfél millió forintot csalt ki pár nappal ezelőtt egy idős férfitől Isaszegen, nem sokáig örülhetett a zsákmányának.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 73 éves férfit nem sokkal az autós üldözés előtt hívta fel egy ismeretlen személy telefonon: 1,6 millió forintot csalt ki tőle azzal a mesével, hogy fia balesetet okozott és sürgősen pénzre van szüksége. Az összegért az isaszegi K. Dávidot küldte, aki át is vette az időstől a bélelt borítékot, majd igyekezett volna odébb állni, ám a rendőrök egy lámpás kereszteződésnél elvágták a menekülési útvonalát. Miután elfogták, a pénzt hiánytalanul ugyanott találták, ahová nem sokkal azelőtt elrejtette, a nadrágzsebében. A lefoglalt bankjegyeket a nyomozók hiánytalanul visszaadták a bepalizott nyugdíjasnak.

Az azóta letartóztatott 31 éves férfi ellen csalás meglapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya azt is vizsgálja, hogy ki vagy kik a tettestársai a bűncselekmény elkövetésében.