hirdetés

Bár az olcsó külföldi borok ellepik a boltokat a magyar boros gazdák nem aggódnak. Minden magyarnak meg van a kedvenc magyar bora, legyen az parti bor vagy épp egy jó olaszrizling. Az ágazatot a munkaerő hiány sem sújtja, legalábbis aktuális pécselyi vincellérünk Mészáros József szerint.

 

IMG_4803-mészárosAz ember azt hinné, hogy így szüret idején gondban vannak a szőlő termelők és a vincellérek is, mert nincs elég munkaerő. Nos nagyot tévedünk. Borszakértőnk Mészáros József azonban megnyugtat, nincs gond munkaerőben szüret idején.

Nincs munkaerő probléma, legalábbis nem tudok erről. Ez legfőképp annak is köszönhető, hogy az ágazatban igen erőteljes gépesítés kezdődött és zajlik, ami magába foglalja a szüretelő gépeket is, így felszabadult rengeteg napszámos így szüret idején.  ráadásul a minőséget ezen gépek nem befolyásolják. –mondta a pécselyi vincellér Mészáros József.

Én ? Én maradtam a kézi szüretelésnél. Vannak dolgok amiben én kivárok nem tudom miért, talán mert óvatos vagyok és tanulnék a mások kárán. Azonban a borosüvegeknél az új csavaros kupakokat már például elkezdtem bevezetni, bár ódzkodtam ellene nagyon, de a piac ezt megköveteli -folytatta a vincellér szakértőnk.

Én úgy látom, hogy a boros gazdáknak nem kell aggódniuk az olcsó afrikai és ausztrál vagy újzélandi boroktól, mert más az ízük, és egészen más borok ezek mint a magyar nedük. A magyar embernek meg van a kedvenc magyar bora, így a piac adott és nem titok, hogy a magyar bornál nincs jobb..