hirdetés

Befagyasztották a brazil futballcsillag bankszámláját. A Barcelona 23 éves klasszisa mintegy 16 millió dollárnyi adót nem fizetett be 2011 és 2013 között. Neymar azonban megúszhatja a börtönt, ha megfizeti adótartozását – közölte egy brazil bíróság. A São Paulo állami bíróság 48 millió dollárnyi összeget fagyasztott be Neymarnak, az FC Barcelona labdarúgójának, valamint családtagjainak számláin.

neymar-getty2801

 

A São Pauló-i bíróság most pénteken mondta ki, hogy a 23 éves brazil kiválóság még a Santos játékosaként feltételezhetően mintegy 16 millió dollárnyi adót nem fizetett be 2011 és 2013 között. Közleményében Carlos Muta bíró azt írta, Neymar kevesebb mint ötmillió dolláros vagyont vallott be. Éppen ezért zárolták a sztár bankszámláit is. Iagaro Jung Martins, a brazil szövetségi adóhivatal könyvvizsgálója szerint Neymar elkerülheti a börtönt, amennyiben lerója a tartozását.

A törvényhozás Brazíliában ilyen bűnügyek tekintetében nem túl szigorú. Ha kifizeti valaki azt az összeget, amivel tartozik, megúszhat minden további büntetést – mondta Martins.