hirdetés

Nemcsak a szerb állami tévéseket verték meg a magyar rendőrök állítólag tegnap. Mások is kaptak szépen. Három külföldi újságírót le is tartóztattak több menekülttel együtt. A lengyel, szlovák és ausztrál újságírót bíróság elé is állítják. Mert ugye a rend a lelke mindennek.

röszke vízágyú-kisalfold

A szerdai horgosi események során több újságírót is bántalmazott a rendőrség úgy tudni. Három újságírót simán letartóztatták. A három külföldi állampolgárságú fotóriporter jelenleg is őrizetben van Szegeden. A média egy lengyel, egy szlovák, valamint egy ausztrál munkatársáról van szó. Mindannyian Horgoson dolgoztak, és amikor a menekültek áttörték a határt, velük tartottak ők is – amikor pedig a rendőrök erőszakhoz folyamodtak, ők is megsérültek. Egy ausztrál fotóriportert, Warren Richardsont fejbe, mellkason és lábon rúgták, a lengyel férfi feje pedig szétnyílt. Szlovák kollégájukkal együtt illegális határátlépés gyanújával tartóztatták le őket.

Bár az tény, hogy a rendőrség többször jelezte az újságírók ne akadályozzák a munkájukat, igaz ezt általánosságban közölték. Az is tény, hogy amikor egy dühödt tömeget kell megfékezni a rendőrök nem nézik és nem is kérdezik meg az emberektől, hogy te újságíró vagy ? A veszély az ilyenkor benne van a pakliban, azonban, hogy még mindig őrizetben vannak a sajtó munkatársai na az érdekes.