hirdetés

Lopott mentőautóval elgázolt több gyalogost egy férfi kedden Oslóban – közölte a norvég rendőrség. Egy svéd hírportál szerint a a fegyveres ámmokfutót elkapták, de állítólag  van egy társa is, őt még nem kapták el a rendőrök.

Egy fegyveres férfi ellopott egy mentőautót kedden Oslóban és több embert elgázolt vele – közölte a Norvég rendőrség. Sajtóértesülések szerint a támadás során több ember megsérült,  de azt egyelőre nem tudni, hány embert ütött el a mentőautós férfi, hányan sérültek meg, és állapotukról sem tudattak semmit. A norvég NRK közmédia értesülése szerintegy babakocsit is elütött a gázoló, amelyben ikertestvérek voltak.

A rendőrség tüzet nyitott az ámokfutó mentőautóra, így sikerült elfogni a támadót, aki könnyebben megsérült. A férfit később letartóztatták – tette hozzá a rendõrség.

Azt egyelőre nem közölték a hatóságok, hogy szándékos támadás történt-e. Netán terrortámadásról lehet beszélnie-?

Az Aftonbladet.se úgy tudja,a fegyveresnek egy társa is volt,a rendőrök hajtóvadászatot indítottak utána. A rendőrség nagyszabású művelet keretében kordonokat vont az érintett városrészben. Az iskolákat és az üzleteket bezárták, valamint lezárták a környező utakat is – tette hozzá a Mirror.