hirdetés

Már egy hete nem találják a szökésben lévő devoni hiúzt, amely az állatkertből lépett le angolosan. Flaviu több mint egy hete bujkál, és senki nem találja, de a szakértők szerint valahol a környéken lehet.

hiúz daily mail

Flaviu, a hiúz a jelekből ítélve még mindig a környéken kószál – számolt be a Daily Mail.

Nemcsak egyetlen lábnyomról beszélünk – szögezi le az állatkert tulajdonosa, Ben Mee –, hanem egy egész sorozatnyiról, és frisseket is találunk meglehetős rendszerességgel. Találtunk ösvényeket is, ahol letaposta a füvet, és olyan helyeket is, ahol valószínűleg enni állt meg.

Flaviu élete első szabadon töltött napjaiban feltehetőleg egy Plymouthhoz közeli tanyán, Sparkwellben aludt, legalábbis a lelapult széna erről tanúskodik. Az öreg tanyaépület nincs messze az állatkerttől.

Szombaton ismét infravörös kamerákkal felszerelt drónok pásztázták a környéket, abban a reményben, hogy megtalálják a nacsmacskát, amelyet nyugtatólövedékkel elkábíthatnak, hogy visszavigyék az állatkertbe.

– Az altató nagyjából tíz perc alatt fejti ki a hatását azután, hogy a lövedék eltalálta az állatot. Ennyi idő alatt egy hiúz elég nagy távolságot képes megtenni, mi pedig nem szeretnénk elveszíteni Flaviut. Így ha nappal sikerülne eltalálni, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, azonban ha éjszaka – ami sokkal valószínűbb –, az elég nehéz lenne.

A nagymacska az állatkertbe érkezése után mindössze néhány órával megszökött abból a kifutójából, ahol előtte évekig éltek hiúzok anélkül, hogy akár csak megpróbáltak volna kijutni. Az állatkert eleinte igen bizakodó volt, hogy a fogságban született és nevelkedett hiúz hamar fel fogja adni a szabad életet, mivel nem tudja, hogy kell vadászni. Bár emiatt több csapdát is elhelyeztek a környéken csalétekkel, úgy tűnik, Flaviu számára nem gond az önálló zsákmányszerzés.