hirdetés

Sokan panaszkodnak fejfájásra a tartós hőség idején, a legegyszerűbb gyógyszerrel csillapítani a panaszokat, azonban természetes módszerekkel elkerülhető az időszakos migrén.

folyadékbevitel

 

Legtöbbször a vízhiány okozza a fejfájást kánikula idején, ami megfelelő folyadékbevitellel elkerülhető. Hogy garantáljuk a szükséges vízfogyasztást érdemes magunk mellé készíteni egy 1,5 literes ásványvizet. Akkor is igyunk nagy kortyokban 3 dl vizet, ha nem kívánunk inni. A szervezetbe vitt víz (ásványvíz) helyreállítja a belső egyensúlyt és megszűnik a fejfájás. Kerülendő a panaszok idején a fekete tea, és a víz ivása után félóráig a kávé is. A fáradtság a bőséges vízfogyasztással is orvosolható, de a zöld tea fogyasztása is energiát adhat.

A fejfájás másik oka lehet ilyenkor az oxigénhiány is, még akkor is ajánlott kimenni a levegőre a migrén idején, ha kint hőség van. A kínai orvoslás szerint a szabadban 10-15 hasból indított mély levegővétel karemeléssel, vagy karkörzéssel hamar elmulasztja panaszainkat. Amit sokan nem tudnak, hogy a légkondicionált helyiség önmagában is fejfájást okozó faktor. Ha lehetőség van rá, érdemes kis időre kikapcsolni a légkondit.

A harmadik tényező, ami a fejfájást előidézheti, hogy az ilyenkor előforduló fokozott izzadás során kiürültek belőlünk az ásványi sók, és más fontos nyomelemek. Az ásványvizek többsége nem tartalmazza ezeket, vitaminokkal és táplálék kiegészítő készítményekkel hamar pótolhatjuk ezeket. De egy színes salátával természetes módon is feltölthetjük ásványi anyag raktárainkat, a más színű zöldségek más-más vitaminokban dúskálnak, ezért érdemes minél színesebben táplálkozni.