hirdetés

Vádat emelt a siófoki ügyészség az ellen a 29 éves nővel szemben, akit sorozatosan elkövetett csalással vádolnak, a nő 221 gyanútlan embert vert át. Persze a csaló rutinos volt arra is figyelt, hogy egy átverése se haladja meg az 50 ezer forintos értékhatárt.

 

A vádlott összesen 221 sértettet vert át valótlan internetes hirdetésekkel. A nehéz anyagi körülmények között élő nő 2018 májusától tíz hónapon keresztül olyan olcsó ruházati és háztartási termékeket kínált eladásra az interneten, amelyekhez valójában semmi köze nem volt.
A hirdetéseire az ország különböző részeiről jelentkező vevőktől ezt követően többnyire pár ezer forintos vételár előreutalását kérte. A termékeket nem küldte el a vevőknek, hanem a hirdetéseket és az eladói profilját is törölte, így gyakorlatilag felszívódott.

Egy kivételtől eltekintve az 50 ezer forintos szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozott. Azonban a rendkívül nagyszámú sértett miatt az általa zsákmányolt összeg végül a másfél millió forintos összeget is elérte.

A csalás útján megszerzett pénzt a vádlott saját és családja megélhetésére költötte.

A csalással vádolt nő beismerte a bűncselekmények elkövetését, felfüggesztett börtön várhat rá.

( T.E.)